BoKlok

BoKlok är smarta lösningar och effektivt byggande, vilket ger bra hem till bra pris, för vanliga människor. Hållbart på flera sätt, helt enkelt!

Varför väljer ni
att vara H22 Partner?

Helsingborg är en spännande och vacker stad. Ledande i hållbarhet och teknisk utveckling. En stad som visat framfötterna vid många tillfällen tidigare, inte minst som arrangör för stadsmässor. Vi har deltagit förut med mersmak och ser fram emot att göra det igen. För Helsingborgs stads skull, för medborgarna och för vår egen möjlighet att visa upp en av våra nyaste idéer; SilviaBo.

På vilket sätt kommer ert engagemang att bidra till att utveckla Helsingborg och städer i stort?

Vi visar upp SilviaBo, ett nytt sätt att tänka för hur människor ska kunna bo när man passerat sina yrkesverksamma år. I riktiga hem som är så tillgängliga och attraktiva att bo i att de allra flesta aldrig tänker på att någonsin flytta igen. Och inte behöver heller. Men utan att fastna i lyx-dyra 55 Plus och utan att skapa tråkiga trygghetsboenden med institutionskänsla. Det behövs i Helsingborg. Det behövs i hela Sverige – mer och mer för varje dag som vår befolkning fortsätter att åldras.

Vilka utmaningar vill er organisation lösa inom ramen för H22-satsningen?

I BoKlok söker vi alltid lösa utmaningen med att bygga bra bostäder även för de som har normal plånbok. Men den här gången går vi ett steg längre. Nu vill vi, genom SilviaBo-konceptet, bygga bostäder för en av samhällets mer utsatta grupper; de äldre. Utmaningen ligger i att skapa något som är smartare än det som finns – med rätt kombination av tillgänglighet, bekvämlighet och stimulans.

När ni föreställer er framtiden stad, vad ser ni då mest fram emot att uppleva?

Vi är fler, men trängs mindre i en stad som är öppen och tillgänglig för upplevelser av umgänge, mat, kultur och natur dygnet runt. Vi är trygga utan att känna oss övervakade. Vi tar oss lätt fram med kollektivtrafik och självkörande fordon, men slipper egen bil som ska parkeras, bytas däck på, repareras, lämnas in på service. Vi hyr och vi delar mer. Våra upplevelser är fler än någonsin, men vi slipper bördan av att äga skidorna, segelbåten eller de andra prylarna som behövs (om vi inte tvunget vill). Kort sagt, ett enklare liv, understött av smarta lösningar och mänskligt anpassad teknik.

”Helsingborg blir vår testbädd. Det är här och nu som vi väljer att bygga vårt första fullskaleprojekt. Ett exempel att visa upp för vad som förhoppningsvis komma skall på många håll.”

Jonas Spangenberg, VD

Subscribe to our newsletter

Want to know more about H22, how the work is progressing
and how you can be a part of development?
Then sign up for our newsletter below