GEOGRAFISKA HUVUDOMRÅDEN

H22 City Expo utgår ifrån fyra huvudområden i staden; Oceanhamnen, Cityområdet, Drottninghög och Gröningen. Därutöver finns specifika platser omkring staden och regionen som vi kallar satelliter. Så mycket att utforska!
H22_Badande_Barn
H22_Kanalrummet_Oceanhamnen

Oceanhamnen

Oceanhamnen är en helt ny stadsdel med ambitionen att bli en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet länkas samman. Men det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till, utan att tulla på livskvaliteten.

LÄS MER

H22_Joggare
SeaU_Toppbild

Cityområdet

Centrala Helsingborg håller på att förvandlas till en livlig mötesplats, fullt av möjligheter. En hållbar stadskärna som designats för framtiden och som skapar plats för nya sätt att träffas, arbeta och njuta av livet. Här möter stadens spännande historia modern innovation och här ska smarta lösningar bana väg för högre livskvalitet.

LÄS MER

H22_Människa
H22_Drottninghog_Ballong

Drottninghög

Drottninghög har väckt ett globalt intresse på grund av det innovativa och dialogbaserade arbetssättet som har blåst nytt syre i stadsdelen. Ett initiativ som ska omvandla området med fokus på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

LÄS MER

H22_Groningen_1
H22_Groningn_2

Gröningen

Ett grönområde i direkt anslutning till havet, mitt inne i staden. Gröningen är Helsingborgs gemensamma vardagsrum där friskt luft och natur finns en armslängd från stadens alla bekvämligheter. Här tar du en löptur innan jobbet, ett dopp efter eller samlas på picknick på helgen. En hållbar stad behöver platser som finns till för människors välmående och balansen mellan arbete och fritid – välkommen till Gröningen!

LÄS MER

H22_Drottninghog_Startsida
Svenska