GEOGRAFISKA HUVUDOMRÅDEN

H22 City Expo utgår ifrån fyra huvudområden i staden; Oceanhamnen, Cityområdet, Drottninghög och Slottshagen. Därutöver finns specifika platser omkring staden och regionen som vi kallar satelliter. Så mycket att utforska!
H22_Badande_Barn
H22_Kanalrummet_Oceanhamnen

Oceanhamnen

Oceanhamnen är en helt ny stadsdel med ambitionen att bli en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet länkas samman. Men det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till, utan att tulla på livskvaliteten.

LÄS MER

H22_Joggare
SeaU_Toppbild

Cityområdet

Centrala Helsingborg håller på att förvandlas till en livlig mötesplats, fullt av möjligheter. En hållbar stadskärna som designats för framtiden och som skapar plats för nya sätt att träffas, arbeta och njuta av livet. Här möter stadens spännande historia modern innovation och här ska smarta lösningar bana väg för högre livskvalitet.

LÄS MER

H22_Människa
H22_Drottninghog_Ballong

Drottninghög

Drottninghög har väckt ett globalt intresse på grund av det innovativa och dialogbaserade arbetssättet som har blåst nytt syre i stadsdelen. Ett initiativ som ska omvandla området med fokus på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

LÄS MER

H22_Groningen_1
HBG STAD - LEKPLATSER

Slottshagen

Slottshagen är en grön oas som andas historiens vingslag, mitt i centrum och med hisnande utsikt över staden och havet. Vad kan väl vara en bättre plats att prata livskvalitet för människa och planet? Här samlas människor, särskilt under årets varmare månader, för att umgås, leka eller varva ner. En hållbar stad behöver platser som finns till för människors välmående och för balansen mellan arbete och fritid – välkommen till Slottshagen!

LÄS MER

H22_Drottninghog_Startsida
Svenska