dot_big

TACK!

H22 City Expo är officiellt över! Med 35 dagar av fantastiska upplevelser, spännande möten och sprakande underhållning färskt i minne, vill vi passa på att tacka alla som på något sätt bidragit till en oförglömlig stadsmässa.

Mellan 30 maj och 3 juli fylldes Helsingborg till bredden av framåtblickande branschfolk, nyfikna invånare, lösningsorienterade förändringsledare, mängder av barnfamiljer, turister och andra eldsjälar som engagerat sig i vår stad.

Se godbitar från
H22 City Expo Live

Avslutningsfesten blev en succé – H22 City Expos superstjärnor stal showen

”En gång till! En gång till! En gång till!”

Röster på stan om H22 City Expo

H22-redaktionen tog en runda på stan under Expots sista dag. Vi mötte några av besökarna som delade med sig av sina upplevelser.

Rörda hjältar tog emot Helsingborgs medborgarmedalj

Det blev så väl känslomässigt, som finstämt och ösigt när Helsingborgs medborgarmedalj  för 2021 delades ut på lördagen 2 juli på The Tivoli. ”Det känns som att det här är andra medaljen jag får i sommar, sade en av medaljörerna Berit Karlsson”.

Välbesökt dans-show avslutades med gästspel från publiken

Skånes Dansteater tog över Drottninghögsparken.

Rosen har blivit trendig – Rosdagarna lockar både amatörer och experter

Missa inte H22-rosen på Rosdagarna på Fredriksdal.

Helsingborg laddar för folkfest på Hx: ”Det är kosläppskänsla”

Musik, mat och mingel – äntligen dags för Hx.

Välbesökta guidade turer har lockat deltagare från när och fjärran

Caroline Hermansson är en av H22 City Expos guider. Hon guidar i city. Totalt finns det tio guider som erbjuder turer i H22:s olika områden. Du har fortfarande chans att följa med på en tur.

Hur blir staden en attraktiv arbetsgivare även i framtiden?

Vilka förväntningar har medarbetarna på sina arbetsgivare i framtiden? Det var några saker som diskuterades på Mindpark.

En oavgjord fotbollsmatch med många vinnare 

Gatulaget hämtade in underläget 0-2 till 2-2 i matchen mot Politikerlaget på Olympia – till publikens stora glädje. Men resultatet var inte det viktiga.

Kika in bakom grindarna – Filborna återvinningsanläggning lockar folk från hela världen

En sprillans ny och unik anläggning för biokol. Det är en av höjdpunkterna på den guidade bussturen på gamla soptippen.

Robothundar och Minecraft – om digitalisering av byggbranschen

På Stortorget visar NCC och White arkitekter upp hur de arbeta mer effektivt för att bidra till en hållbar stadsutveckling.

Värdarna ser till att H22 City Expo flyter på som det ska

Det är många som jobbar och hjälper besökarna tillrätta under H22. Har du sett dem som bär västar i olika färger? De är H22 City Expos värdar.

Remember H22 City Expo!

Juni 2022 var sommarmånaden då vi öppnande upp Helsingborg för världen.
Det var ett tillfälle för besökare, medverkande och utställare att öppna upp för nya möten, smaker, lösningar och samarbeten.
Med H22 City Expo färskt i minnet fortsätter resan mot en smartare, mer omtänksam och hållbar stad.
Tack för 35 oförglömliga dagar!

Lite siffror vi är
extra stolta över

Siffror från Telia Insight visar att expons huvudområden sammantaget har haft runt en miljon besök mellan 30 maj och 3 juli. Uppgifterna är preliminära och under hösten samlas ytterligare data in för att kunna presentera slutgiltiga siffror.

H22 City Expo i bilder

HUVUDTEMAN

OPEN UP FOR
CIRCULARITY

I Oceanhamnen får du uppleva en helt ny stadsdel med nya fantastiska vyer över sundet. Stadsdelen för tankarna till en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet smälter samman. Men det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till, utan att tulla på livskvaliteten. Genom ett världsunikt system att hantera vatten och matavfallavfall i området är de som bor och arbetar i Oceanhamnen miljökämpar redan när de flyttar in.

Under H22 City Expo kommer Oceanhamnen kläs i havsblå skrud och vattenelementet kommer vara ständigt närvarande. Fascineras av de små underverken under havsytan genom den marina parken, upplev ett hypermodernt cirkulärt avloppssystem i världsklass, låt barnen leka och skapa med vatten eller prova på nya vattensporter. Den kustnära staden Helsingborg kommer visa sig från sin bästa sida!

OPEN UP FOR
CO-CREATION

Bostadsområdet Drottninghög, drygt tre kilometer från city, är under förvandling. Från att ha varit ett i mängden av många miljonprogramsområden, sker nu ett förändringsarbete genom kreativa samarbeten, tillsammans med områdets invånare. Upplev stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande boendekoncept och miljövänliga transportlösningar!

Se exempel på social innovation, hållbar social utveckling och följ Drottninghögs utvecklingsresa som har sin kärna i inkludering, dialog och engagemang med hjälp av eldsjälar i området. Drottninghög kommer öppna upp för nya möten och låta dig komma nära människorna bakom innovationerna, maten och musiken.

OPEN UP FOR
QUALITY OF LIFE

En grön oas som andas historiens vingslag,  mitt  i centrum och med hisnande utsikt över staden och havet. Vad kan väl vara en bättre plats att prata livskvalitet för människa och planet? Där, i skuggan av medeltidsborgen Kärnan,  är Slottshagen en av Helsingborgs mest sevärda platser.

Under H22 City Expo är detta platsen där vi öppnar upp för livskvalitet. Det handlar om balansen mellan arbete och fritid, staden och landet, vila och rörelse. Utforska spännande utomhusaktiviteter, och upplev hur hälsa och hållbarhet hänger ihop. Via de inbjudande terasstrapporna är det bara en kort promenad till konferenser, matupplevelser, evenemang och kultur. En hållbar stad behöver platser som finns till för människan och planetens välmående – välkommen till Slottshagen!

OPEN UP
FOR THE WORLD

Cityområdet blir en portal för besökare från hela världen och ett nav för möjligheter. Det är ”här det händer” och platsen för konferenser och stora evenemang. Cityområdet kommer myllra av aktiviteter, smaker och dofter från världens mat och en scen för livsglädje, hackatons, förflyttningar och nya relationer.

Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att tillsammans utforska livet i morgondagens städer. Det handlar om vidgade vyer, nytänkande samarbete och lokala lösningar på globala utmaningar.

UPPLEVELSER

H22_Innovation

INNOVATIONER

Meeting_500x500px

MÖTEN OCH
KONFERENSER

H22_Food

MAT OCH DRYCK

H22_Underhallning_2

UNDERHÅLLNING

H22_Family_Fun

FAMILJEAKTIVITETER

H22_Hackathons

HACKATONS

Svenska