ENGAGEMANG

Vill du vara med?

Du bor i en stad som vill samarbeta och involvera. Allt med målet att förbättra livskvaliteten för helsingborgarna. Där har du som invånare i Helsingborg en nyckelroll. Genom ditt engagemang och delaktighet hjälper du till att förstå de verkliga behoven och utmaningarna i staden. Vill du vara med och påverka? I listan nedan hittar du projekt som just nu vill engagera och involvera Helsingborgs invånare i H22. Uppdateras löpande.

Inför den stora stadsmässan H22 (som till stor del kommer att ta plats på Drottninghög och i Oceanhamnen) planerar kulturförvaltningen i Helsingborg att inreda en lägenhet i samma anda och stil som den kan ha sett ut 1972. Vi söker därför personer som har anknytning till 1970-talets Drottninghög eller som bor på området i dag. Eventuellt bodde du där, arbetade på Drottninghög eller känner någon som gjorde det.

Anmäl ditt intresse här

Sista anmälningsdag: 29 november, 2020

Helsingborgs stadsbibliotek behöver byggas om. Lokalerna har blivit trånga, omoderna och de behöver anpassas till nya behov. Under ombyggnaden av stadsbiblioteket kommer du ha chans ge dina tankar om ombyggnaden, om biblioteket och om stadsparken, i stort och smått. Vill du vara med och hjälpa oss på den här resan? Lämna dina kontaktuppgifter via formuläret på helsingborg.se så kan vi bjuda in dig till olika tillfällen att vara med och påverka innehållet i det nya stadsbiblioteket.

Ta mig till anmälan

Sista anmälningsdag: 31 december, 2020

Safe Skills är en upplevelsebaserad utställning om risker och trygghet för ungdomar baserat på ungdomars berättelser utifrån sju risker: Brand, Grupptryck/Mobbing, Otrygg miljö, Narkotika/Alkohol, Sociala medier, Brottslighet, Psykisk ohälsa. Utställningen kommer poppa upp i olika områden i Helsingborg från hösten 2021 där högstadieungdomar får uppleva dessa risker i en interaktiv konstupplevelse. Målet med Safe Skills är att på ett nyskapande sätt skapa en diskussion och medvetenhet kring risker och trygghet hos unga 12-16 år.

  • Vi söker högstadieungdomar i Helsingborg som vill vara värdar/guider för utställningen vid lite olika tillfällen sep 2021-sep 2023. Timlön utgår till ungdomar.
  • Även frivilliga invånare i alla åldrar som vill engagera sig som volontärer för utställningen är mycket intressant och värdefullt för oss.
  • Vi har också just nu en skrivartävling där vi samlar in ungdomars egna berättelser.

Mer information och anmälan: http://safeskills.rsnv.se/

KONTAKT

Vill du engagera dig i H22 är du välkommen att kontakta Lotta Blond som är projektledare med fokus på invånare och föreningar.

Lotta Blond

POSTADRESS

Hbg Works
Drottninggatan 14
252 21 Helsingborg
Sverige

Svenska