BLI TESTPILOT

Var med och testa något nytt!

Genom ditt engagemang och din delaktighet hjälper du till att förstå de verkliga behoven och utmaningarna i staden. Vill du vara med och påverka? I listan nedan hittar du projekt som just nu vill engagera och involvera Helsingborgs invånare i H22. Uppdateras löpande.

Invånarreporter är ett projekt där personer med egen erfarenhet av sociala tjänster får skriva om socialt arbete och utvecklingsprojekt ur sitt perspektiv här på öppnasoc.se.

Socialförvaltningen behöver förbättra sin kommunikation, såväl internt som med brukare och brukarorganisationer och i synnerhet kommunikationen om de projekt som vi driver med brukardelaktighet. Som invånarreporter kommer du att få möjlighet att lyfta fram frågor som du själv, eller personer i ditt nätverk, vill ta upp eller fråga verksamheterna om.

Du kommer att få erbjudanden om uppdrag från verksamheterna att göra intervjuer, delta på möten, konferenser, föreläsningar och andra händelser och skildra dem från ditt perspektiv. Du kommer även att få rapportera från olika arbetsgrupper och utvecklingsprojekt med brukardelaktighet.

Du väljer själv vilka uppdrag du vill göra och hur mycket tid du vill lägga på detta. Du får timarvode för dina publicerade bidrag. Läs mer och anmäl dig här

 

U2Work är ett digitalt stöd för arbetssökande som tagits fram i nära samverkan mellan TCB People & Organisation AB och Helsingborgs Stad, Arbetsmarknadsförvaltningen. U2Work innehåller kurser som ökar dina chanser när du letar jobb. Verktyg som hjälper dig ta fram CV och Brev. Spel som förbereder dig inför anställningsintervjun och annat du behöver veta för att lyckas! Allt samlat på en plats – när du vill och var du vill!

Efter varje kursavsnitt finns två frågor att besvara. Hur man upplevde kursen och om man lärde sig något nytt. Dessutom finns möjlighet att lämna kommentarer i ett öppet textfält. Om man vill vara delaktig och prova vår lösning ber vi om att du ger oss din feedback via denna funktion. Alla som vill testa är välkomna. (dock max 50 personer)

Från 1 mars 2021 startar vi version 1.0 och du får tillgång till U2Work i 30 dagar.

Vill du testa?

Du får inloggning genom att skicka namn, mail och telefonnummer till info@tcbab.se 
Vi återkommer inom 48 timmar (mån-fre) med instruktion för inlogg.

Pilotprojektet Skogspaus är ett samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningen och Sveriges Lantbruksuniversitet där vi testar om en virtuell skog kan ha samma positiva effekt på stress som en riktig skog. Samtidigt kommer forskarna från SLU testa olika sorters bärbar teknologi som i framtiden ska hjälpa forskare att samla information om människors interaktion med utemiljön.

Med hjälp av film, ljud och doft ska vi återskapa en plats i skogen i ett flyttbart rum. Tanken är att detta ska vara en lugn plats där man kan ta en kort paus innan, under eller efter arbetsdagen. Rummet är öppet för alla att besöka må – fre kl 8-16 i receptionen på Stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22 i Helsingborg.
För att samla in data om hur kroppen reagerar på en virtuell skog kommer varje deltagare att utrustas med bärbar teknologi och få besöka skogsrummet regelbundet under en vecka.
Studien genomförs under april till och med juli och all data som samlas in kommer att vara anonym.

Kontaktperson: Anna Kowalik Tidblad, Projektledare

Mobil 072- 217 46 70

anna.kowaliktidblad@helsingborg.se

KONTAKT

Vill du engagera dig i H22 är du välkommen att kontakta Lotta Blond som är projektledare med fokus på invånare och föreningar.

Lotta Blond

Lotta Blond

  POSTADRESS

  Hbg Works
  Drottninggatan 14
  252 21 Helsingborg
  Sverige

  Svenska