Hbg Works – Sveriges första kommunala innovationshubb och accelerator

Föreställ dig ett typiskt mötesrum. Dörren är stängd. Du sitter vid ett bord och ser på tavlan. Föreställ dig nu istället att du befinner dig på en färgglad inomhuslekplats med stora sittsäckar, ett pingisbord, naturligt ljus och gott om plats att röra dig fritt. I vilken miljö tror du att du kommer på de mest innovativa idéerna?

I vårt arbete med att bygga den smartare staden, behöver vi många innovativa idéer. Det kan vara allt från idéer om hur staden kan styras snabbare och smidigare, till tjänster som gör livet i Helsingborg mer hållbart, enklare och roligare. Därför utformade vi Hbg Works till att vara en perfekt miljö för att snabbare spåna fram, utveckla, testa och förverkliga idéer.

Det är Sveriges första kommunala innovationshubb och accelerator. Och den erbjuder en kreativ och öppen arbetsplats för kommunanställda att mötas och samarbeta över organisationsgränser.

Med på resan har vi samarbetspartners från näringslivet, den akademiska världen och Helsingborgarna själva – kort sagt alla med idéer som kan göra Helsingborg till en smartare stad.

Titta in på Hbg Works för att se några idéer vi redan har sjösatt, lyssna på en podcast om hur vi jobbar eller kom in på en öppen föreläsning eller workshop. Och tveka inte att höra av dig till våra idécoacher om du har en idé som skulle kunna göra Helsingborg smartare.  

”När vi skulle inreda, kombinerade vi natur och lek för att bryta från den traditionella miljön på kommunkontor. Vi har mossgröna golv, detaljer i solnedgångsfärger, Pilatesbollar istället för stolar ibland, och Lego för att sparka igång den kreativa processen.”

– Maria Albjär, Projektledare på Hbg Works