12 augusti, 2020

Helsingborg är en av Europas mest innovativa städer

Helsingborg är en av finalisterna i European Capital of Innovation Awards 2020, även känd som iCapital
24 juni, 2020

​Helsingborg investerar i välfärdsutveckling och tillväxt med stadsmässan H22

Det läggs idag ett förslag att, genom en aktieutdelning från Helsingborgs hamn, tilldela 250 miljoner kronor för finansiering av stadsmässan H22 och av nämndernas utvecklingsarbete för 2020, 2021 samt 2022.
24 juni, 2020

Helsingborg inbjudna till FN-konferens

Helsingborg är en av 30 inbjudna städer att tala på FN:s huvudkontor och konferensen Day of Cities den 8-9 april. Tillsammans med städer som Vancouver, Glasgow och Moskva delar vi med oss av initiativ och exempel för att skapa en smartare och mer hållbar stad för framtiden.
24 juni, 2020

Utmärkelsen Sveriges miljöbästa kommun stannar i Helsingborg

Helsingborgs stad har för fjärde året i rad utsetts till miljöbäst i tidningen Aktuell Hållbarhets ranking av alla landets kommuner. Dessutom anser Världsnaturfonden WWF att vi är en av de städer som vill och gör mest för att minska våra utsläpp enligt målen i Parisavtalet. Miljö- och klimatarbetet i kommunens förvaltningar och bolag tar nya steg mot en mer hållbar framtid. Men för att komma ännu längre måste vi växla upp vår samverkan med det lokala näringslivet och invånarna.
23 juni, 2020

Helsingborg blir årets bi-vänligaste kommun 2020

Blomrika ängar blir allt mer ovanligt efterhand som jordbruket rationaliseras. Konsekvensen blir att viktiga pollinatörer blir mer sällsynta och flera arter är nu hotade. Helsingborgs stad arbetar aktivt sen många år tillbaka med att vända denna trend och skapa förutsättningar för bin och andra pollinatörer att trivas i vår stad. Nu utnämner Naturskyddsföreningen Helsingborg till Sveriges bi-vänligaste kommun 2020.
23 juni, 2020

Urbana träd ska förbättra luftkvaliteten i Helsingborg

Helsingborg växlar under 2020 ytterligare upp arbetet med att använda träd som naturliga reningsverk. Staden planterar 2020 minst 8000 träd och utmanar samtidigt invånare, företag och föreningar att bidra med egen trädplantering.
23 juni, 2020

Helsingborg föreslås bli första plusstaden i resan mot världsutställningen 2030

Statens offentliga utredningar la i veckan ett förslag om en världsutställning 2030 med fokus på att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. I utredningen lyfts Helsingborgs stadsmässa H22 upp som den första plusstaden mot världsutställningen 2030.
17 juni, 2020

Att satsa på framtiden har aldrig varit viktigare än nu

I framtidens historieböcker kommer det med all säkerhet att talas om en tid före och efter Covid-19. Just nu befinner vi oss precis mitt i. Vi är i mellanrummet där hanteringen av krisen är i fokus för sjukvården, kommuner, näringslivet och privatpersoner – alla är drabbade av viruset. Samtidigt måste vi både orka och klara av att tänka på hur vi bygger samhället efter krisen.