SKAPA • SAMARBETA • INSPIRERA

H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg. Men H22 är också resan dit och den fortsatta färden in i framtiden. H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge alla i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

TRE TEMAN FÖR EN
SMARTARE STAD

För att skapa innovationer med fokus på livskvalitet tror vi på samarbete mellan stad, näringsliv, föreningsliv, akademi och invånare. Genom Helsingborgs livskvalitetsprogram håller vi kursen mot att förbättra livet i staden. Men en smart stad måste också utveckla sitt ledarskap, testa och dela med sig av sina lärdomar.

H22_Mamma_Barn
H22_Blommor

INSPIRERANDE
INNOVATIONER

Du är Helsingborg! Du är livet i staden och livet mellan husen. H22 samlar den interna kraften och dina tankar och idéer är viktiga.

EN GLIMT AV VÅRA
FYRA HUVUDOMRÅDEN

H22_Badande_Barn
H22_Sundsprojekt_Exterior_Rund

Oceanhamnen – Det hållbara boendet, med spektakulär utsikt

Oceanhamnen är en helt ny stadsdel med ambitionen att bli en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet länkas samman. Här kan du njuta av kajpromenader, uppleva ett annorlunda havsbad eller besöka den nya parken i den gamla torrdockan. Men det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till, utan att tulla på livskvaliteten.

LÄS MER

H22_Joggare
seau-720

Cityområdet – Mötesplatsen som öppnar upp för framtiden

Centrala Helsingborg håller på att förvandlas till en livlig mötesplats, fullt av möjligheter. En hållbar stadskärna som designats för framtiden och som skapar plats för nya sätt att träffas, arbeta och njuta av livet. Här möter stadens spännande historia modern innovation och här ska smarta lösningar bana väg för högre livskvalitet.

LÄS MER

H22_Människa
H22_Drottninghog_Ballong

Drottninghög – En stadsdel skapad
för alla, med alla

Drottninghög är ett spännande bostadsområde där staden samarbetar med stolta invånare för att säkerställa hållbarhet i alla delar av samhället. Upptäck hur nytänkande samarbete gör detta blomstrande område i Helsingborg till en förebild för smarta städer.

LÄS MER

H22_Groningn_2
H22_Slottshagen_Start

Slottshagen – Där stadslivet hittar sin balans

Slottshagen är en grön oas som andas historiens vingslag, mitt i centrum och med hisnande utsikt över staden och havet. Vad kan väl vara en bättre plats att prata livskvalitet för människa och planet? Här samlas människor, särskilt under årets varmare månader, för att umgås, leka eller varva ner. En hållbar stad behöver platser som finns till för människors välmående och för balansen mellan arbete och fritid – välkommen till Slottshagen!!

LÄS MER

H22_Drottninghog_Startsida

H22 INITIATIVTAGARE

Svenska