BEHIND THE SCENES

FRI

6 NOV

H22 Summit slutade på topp med fredagens line-up! Palle Lundberg öppnade genom att , generöst, och öppet, dela sin resa och ge sin bild av ledarskap för att främja en innovativ stad. Audrey Tang briljerade med sin vision för hur teknik kan skapa delaktighet och Daniela Chacón Arias talade om förtroende och engagemang som nycklar till framgångsrika stadsprojekt. Key take away från experterpanelen i City Talks var att vi måste ändra våra tankesätt för att kunna öppna upp och samskapa i staden. Att driva kollektiv förändring är vad denna resa handlar om!

BEHIND
THE
SCENES

QUOTE OF
THE DAY

“Citizen participation is a right. It’s not a tool or a methodology to have people accept what’s already been decided.”

DANIELA CHACÓN ARIAS ,  EXECUTIVE DIRECTOR OF TANDEM FOUNDATION

SNAPSHOTS OF
THE DAY

TOR

5 NOV

Torsdagen penslade hopp om framtiden! Gerald Babel-Sutter inspirerade kring sätt att bli bättre och mer hållbara i vardagen. Joakim Jardenberg talade om städer som plattformar för att inspirera till skapande. Victoria Escobar ville att vi skulle föreställa oss ett samhälle där drömmar kan uppfyllas oavsett bakgrund, och Louise och Hannah talade om lek som raketbränsle för kompetensutveckling. Och vår City Talks-panel då? Jo, här rådde det total konsensus; Om en stad fungerar för barn, fungerar den för alla!

BEHIND
THE
SCENES

QUOTE OF
THE DAY

”We’re all different, and that’s our strength. So start believing in the potential from the beginning.”

VICORIA ESCOBAR , Operativ chef på Changers Hub

SNAPSHOTS OF
THE DAY

ONS

4 NOV

Teknik för folket på en onsdag! Rebecka Carlsson pratade passionerat om teknologi som möjlighet i en värld med stora utmaningar.  Carl Heath pratade om hur digitaliseringen öppnar upp för lösningar och Michael Lake lyfte hur vi kan bli bättre på att misslyckas. I City Talk diskuterades AI inom vårdsektorn och att det i grunden handlar om förändrade beteende, tekniken i sig, löser inte allt!

BEHIND
THE
SCENES

QUOTE OF
THE DAY

”We need to use the tools of our time in order to navigate through the landscapes of today.”

CARL HEATH, VICE PRESIDENT OF PROFESSIONAL EDUCATION AT RISE

SNAPSHOTS OF
THE DAY

TUE

3 NOV

Tisdag, nya upplevelser! Självaste Borgmästaren och  stadsdirektören i Leuven, som utsetts till Europas mest innovativa stad, var på plats och berättade målande om hur en innovationskultur ser ut i praktiken. Europeiska kommissionens främsta forsknings- och innovationsledare, Vinnovas chef och kända opinionsbildare stod på scenerna idag på Summit… Wow! I vårt ”City talk” hade några av Europas mest drivna ”change makers” en dynamisk diskussion under Kristins ledning, med frågan: Varför behöver städer egentligen vara innovativa? Chattrummen i Mingle Area började värmas upp och vi hoppas att fler tar chansen att få mingla, knyta kontakter och samtala om smarta städer.

 

BEHIND
THE
SCENES

QUOTE OF
THE DAY

“Inclusive innovation means you innovate for the better, with and for all.”

MOHAMED RIDOUANI, MAYOR OF CITY OF LEUVEN

SNAPSHOTS OF
THE DAY

MON

2 NOV

Måndagen lämnar oss inte oberörda. Människor som surfade runt och testade de olika funktionerna, chattade och knöt kontakter. Peter Danielsson kickade igång oss genom att prata om mod och stora ambitioner!  Umberto Fugliano engagerade oss alla – urban datavetenskap med fokus på mänskligt rörelsemönster i städer! Carl Heath pratade om demokratisk dialog och Cecilia Borg utmanade tanken kring ett högre syfte i företagets mål. Och sist men inte minst,  i vårt populära ”City Talks” navigerade vår moderator Kristin kring hur vi kan arbeta med morgondagens utmaningar, redan idag. Wow!

The opening ceremony of the hackathon will be broadcast live monday at 18:00 GMT+1

BEHIND
THE
SCENES

QUOTE OF
THE DAY

”People want a say but they’re also willing to serve.”

PETER MACLEOD, PRINCIPAL AND CO-FOUNDER OF MASS LBP

SNAPSHOTS OF
THE DAY

Svenska