En förening som samlar mat och dryckesnäringen i regionen från jord till bord.
Den här sidan finns som ett arkiv över det arbete som genomfördes i samband med Helsingborgs innovationssatsning H22 och H22 City Expo, år 2019-2022.
En förening som samlar mat och dryckesnäringen i regionen från jord till bord.
”Tillsammans skapar vi Sveriges främsta mat och dryckesregion.”
– Marie Vila, Ordförande för Food Evolution
Varför väljer ni att vara H22-partner?
Vi delar visionen för H22 och 2035. Vi vill vara med och aktivt bidra till utvecklingen av staden och regionen med våra perspektiv som handlar om utveckling kring maten och dryckens betydelse för att skapa hållbara städer, regioner och en hållbar framtid. Vidare vill vi lyfta matens betydelse för människor, där mat bidrar till möten över alla gränser.
På vilket sätt kommer ert engagemang bidra till att utveckla Helsingborg och städer i stort?
Vårt engagemang kommer att bidra till:
Vilka utmaningar vill er organisation lösa inom ramen för H22-satsningen?
Vi vill lösa utmaningarna som handlar om gamla strukturer, gränser och silos. Vidare vill vi öka medvetenheten kring mat och vart maten kommer ifrån med en mer hållbar matförsörjning. Vi vill lyfta Food Heroes och inspirera till att tänka nytt, annorlunda och större. Vi vill skapa samverkan mellan stad och landsbygd. Ta oss närmare jorden och ursprung, ställa frågan: vem är människan bakom odlingen där allt börjar? Genom detta kan vi öka kvaliteten på maten från våra svenska jordar, bidra till ökad självförsörjning samt högre riskspridning inför kommande klimatförändringar. På så vis skapar vi en hållbar framtid för våra bönder och oss själva.
När ni föreställer er framtidens stad, vad ser ni mest fram emot att få uppleva?
En stad där livet mellan byggnaderna blomstrar. En stad som byggs kring människor och behov. En grön stad där mat växer naturligt i parker, mellan husen i byggnader och i kanten av staden mot landsbygden. En stad som skapar hållbart och medvetet i samverkan med människorna och det omkringliggande landskapet på riktigt.
På vilket sätt kan Hbg användas som en testbädd för er organisation och era innovationer?
Helsingborg och regionen har förutsättningar att bli Sveriges och kanske Europas främsta region för mat och dryck. I det klimat vi har tvingas vi vara mer innovativa än andra regioner vilket gör att vi har den innovativa sprängkraften. Helsingborg kan bli en utmärkt testbädd för att visa modet att gå över alla traditionella gränser och strukturer för att främja helhet. Går från dualitet och polaritet till oneness som tjänar ett större syfte än de gamla strukturerna gör.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More
Name | Domain | Purpose | Expiry | Type |
---|---|---|---|---|
wp-wpml_current_language | h22.se | Remember selected language | 1 day | HTTP |
Name | Domain | Purpose | Expiry | Type |
---|---|---|---|---|
Google Analytics | h22.se | Traffic analytics | 1 year | HTTP |