INITIATIV

Vi ställer inte in, vi ställer om! När spelplanen ändras över en natt förundras vi över hur människor i motgång tar gigantiska kliv. Beteendemönster skakas om i grunden. I spåren av Coronakrisen har vi ringat in fyra stora beteendeförändringar, som en spaning på det som sker i världen just nu. Förändringar som vi hoppas kommer leva kvar när vi tillsammans ska lösa morgondagens utmaningar.

Action Helsingborg

Helsingborg stad fångar upp engagemang och resurser för Helsingborg i tuffa tider genom en digital mötesplats.

Det finns en nyskapad näringslivsfond och crowdfunding till företag och mycket annat.

Läs mer på: https://action.helsingborg.se

Europas städer delar med sig

Nätverket Eurocities har tagit fram en plattform där europeiska städer kan dela med sig av erfarenhet, initiativ och åtgärder med koppling till Coranapandemin.

Läs mer

Ett helt närverk av konsulter till förfogande!

Dreamworks nätverk av managementkonsulter och olika experter står till förfogande – helt utan kostnad. De gör det för att hjälpa till att ta oss ur krisen och rädda företag såväl som jobb.

Läs mer på: https://foretagshjalpen.dreamwork.se/

Nyby

Helsingborgs stad har lanserat en gratis app så att människor kan kopplas samman digitalt och hjälpa varandra. Registrera dig för att berätta vad du behöver eller vad du kan hjälpa till med.

Ladda ner appen

#tillsammansförcity

Helsingborgs stad vill utmana stadens invånare. Utmaningen går ut på att stötta din lokala restaurang genom att beställa hem mat och utmana tre vänner att göra samma sak!

#takeawaychallenge

Se mer

#HACKTHECRISIS

Hack the Crisis är en online hackathon som organiseras av den svenska regeringen. Målet är att designa, testa och genomföra idéer för framtida lösningar i kölvattnet av COVID-19.

Vinnarna i hack the crisis finns här: https://www.hackthecrisis.se/winners?

Läs mer om hackthecrisis

Gratis internet för oss samman

För att underlätta för Helsingborgs, Bjuvs och Höganäs kommuninvånare att hålla kontakten med nära och kära, delta i distansundervisning och jobba hemifrån, erbjuder nu Öresundskraft gratis uppkoppling fram till och med maj månad.

Läs mer

All-Elektro kör ärenden till 70+

Är du I riskgruppen 70+?
Nu kan du få hjälp att handla eller göra andra ärende i ditt närområde!
Telefon 042-29 85 00
vardagar mellan 07–16 (De hjälper så många som de hinner med)

Hjälp till att få Sverige i rullning!

Bildeve hjälper ett antal restauranger med hemkörning till riskgrupper eller människor i karantän.
Thai Corner: 0707-796708
Hamnkrogen i Viken: 042-236212
Pålsjökrog: 042-149730
Redimat: 042-130200

Få hjälp med din shopping!

Är du över 70 år och behöver hjälp att handla?

Helsingborgs stad samarbetar med Röda korset för att hjälpa dig att handla mat och mediciner. Ring 042-10 50 00 för mer information.

#söderfamiljen

Restaurangerna vid köpcentret Söder i Helsingborg går samman för att hitta smarta lösningar! Varför inte beställa en färgstark blandning av utsökt mat från olika ställen och få den levererad direkt till din dörr?

Läs mer om ”Söder-Familjen”

#hejahelsingborg

Använd den här hashtaggen för att lyfta våra lokala företag, samla idéer och dela erfarenheter företagare emellan. Tillsammans är vi starka!

WSP

Är du intresserad av ett webbinarium om detaljhandeln, lågkonjunktur och de möjligheter som kommer att uppstå efter Coronakrisen?

Kolla in vad WSP Talks har att erbjuda här.

This is HBG

Denna webbplats ger information på engelska till de som är nyinflyttade i Helsingborg. Här kan du hitta information om lokala initiativ och grupper du kan gå med. Här finns också en hel del samlad information kring initiativ under coronakrisen.

Läs mer här

#yourlocalhero

#Yourlocalhero är ett initiativ för att supporta din lokala restaurang under dessa tuffa tider. Köp ett presentkort idag som du kan njuta av senare när vi återvänder till livet i staden!

Yourlocalhero.org

Få hjälp med handling av elitspelare

OV Handbolls elitlag handlar mat åt pensionärer. Ett samarbete där även Din Bil och Audi ingår.

Läs mer på HD.se

Vill du göra skillnad? Bli volontär!

Vill du göra en insats för andra människor? Helsingborgs stads volontärcenter samordnar en stor bredd av volontäruppdrag. Är du intresserad av att hjälpa till så hör av dig till volontarcenter@helsingborg.se eller 042-105000.

Läs mer på helsingborg.se

Nominera en samhällshjälte!

Varje dag hyllar Wihlborgs Fastigheter olika samhällshjältar genom att bjuda på lunch från restauranger i deras fastigheter. Vem som helst kan nominera någon eller några som jobbar inom en samhällsviktig funktion.

Läs mer

Hjälp i djungeln av corona-info!

I samarbete med Helsingborgsstad och Helsingborgs City har ICA kvantum på söder öppnat ett infocenter för att hjälpa företagare med eventuella frågor kring företagande, info och stöd under Coronakrisen. Öppet tisdagar 12.30-14.00

Fri e-handel och utbildning

Genom ett samarbete mellan E-commerce Park of Sweden och Quickbutik erbjuds alla handlare i Helsingborgsstad gratis digital e-handelsutbildning och 6 månaders kostnadsfri plattform.