Varför väljer ni att vara H22 Partner?
Vi ser oss själva som en naturlig partner och deltagare i Helsingborg stads resa mot att bli en av Europas mest innovativa städer. H22 är ett landmärke i den resan.
På vilket sätt kommer ert engagemang att bidra till att utveckla Helsingborg och städer i stort?
Vi strävar efter att påvisa det enorma värde som design och teknik kan ge för stadsutveckling och framtidens städer. När man talar om framtiden, tenderar man att använda det förflutna sanningarna för att forma vad som komma skall. På Above startar vi istället med en vision om den framtida staden som tvingar fram en omvänd utveckling till rätt målbild. Genom att arbeta på detta sätt, låser vi inte bara upp oförutsedd potential, utan vi ser till att de system och tjänster vi bygger är framtidssäkra.
Vad betyder en smartare stad för er?
Den smarta staden är en levande enhet som utvecklas över tid, baserat på medborgarnas behov och där biosfären (naturens liv) och teknosfären (teknisk utveckling) arbetar inbördes beroende av varandra. Med hjälp av digital transformation, anslutning av viktiga byggstenar i staden aktiverade med 5G-applikationer, kan du inspirera och driva insikt till handling. Genom att utnyttja korrelering av flera datasätt, såsom vägtrafik, sociala händelser och föroreningar, har du möjligheten att förutsäga, förutse, förebygga och ingripa snabbare och smartare. Vi ser framför oss en digital tvilling av staden, där du kan simulera och testa alla slags utopiska scenarier och naturkatastrofer, och deras effekt på den byggda miljön, infrastrukturen och beteenden.
Ur infrastrukturperspektiv ser vi möjligheter till effektiv logistik för den ”sista milen”, rent vatten och luft, minskat avfall och energiförbrukning. Och zoomar vi in på en social, individuell nivå finns det potential att utveckla lösningar för intelligent sociala avkänning, välbefinnande, demokratisk stadsdialog samt smarta transaktioner.
Hur kan er organisation använda digitaliseringens möjligheter i utvecklingen av en smartare stad?
Med utgångspunkt från människors och planets behov, modellerar vi framtiden genom en omvänd teknikprocess, formar funktionella IoT-lösningar och förändrar tankesätt på vägen. Vi utformar logiken i ekosystem som byggts upp av sensorer, anslutna enheter, datavisualiseringsappar, webb och molnintegration.
Här är ett fåtal projekt som för närvarande utnyttjar digitaliseringspotentialen för att lösa några av världens tuffaste utmaningar:
Genom att kontinuerligt få insikter om vad de olika användarna av ekosystemet behöver, förväntar sig och efterfrågar, omvandlar vi dem till funktionella lösningar i den verkliga världen.
På vilket sätt anser ni att H22 kan göra skillnad i den tid vi nu befinner oss i som ett resultat av COVID-19?
COVID-19 har lyft fram många aspekter av vårt samhälle som inte fungerar och delar som pekar på att vi inte kan återgå till det dysfunktionella ”normala”. Genom ”det nya normala” har vi möjlighet att utveckla lösningar där samhället kan förhindra, förbereda, svara och återhämta sig i mycket snabbare takt. Vi ser den nuvarande krisen som en möjlighet för framtidens städer att använda informations- och kommunikationsteknologi för att effektivisera städernas verksamhet i stor skala och vara bättre förberedda på en framtida kris. Ett konkret exempel är den naturliga återanvändningen av offentliga utrymmen där människor samlas för social interaktion som parker, lekplatser, museer och gästfrihetsutrymmen utan att äventyra den personliga säkerheten.
”Vi tänker oss ett system där människor och natur samspelar med lika värde och förutsättningar, möjliggjort av teknik men framför allt genom logik och förnuft. Ett system som uppmuntrar och ger människor möjlighet att leva smartare och hälsosammare, där de har inflytande över sin stad med omtanke för kommande generationer.”
Claes Lundin, VD