H22 Partners

Partnerskap för att göra en smartare stad

Bli H22-partner

H22 initiativtagare

Helsingborgs stad och de kommunägda bolagen

H22 Partners

A Sustainable Tomorrow
A Sustainable Tomorrow är bäst på möten som får hållbarhet att hända.

ABB
ABB finns i hjärtat av stadens infrastruktur, i allt från värme-, vatten- och elförsörjning till automation av fabriker och byggnaderna vi arbetar i.

Above
Above är en skandinavisk innovationsbyrå som driver positiv förändring. Genom strategi, design och teknik hjälper våra kreativa team progressiva partners som H22 att ta sig an framtiden.

Afry
Afry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi arbetar för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Atea
Vi bygger Sverige med IT

Bengt Dahlgren
Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom installation, brand & risk, bygg & fastighet och energi & miljö. Vår breda kompetens och vårt stora utbud av tjänster gör att vi kan erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen.

BoKlok
BoKlok är smarta lösningar och effektivt byggande, vilket ger bra hem till bra pris, för vanliga människor. Hållbart på flera sätt, helt enkelt!

Bonbio
Bonbio är en helhetsleverantör inom cirkulär stadsodling. Vi bidrar till ett mer hållbart samhälle genom att odla nära konsument och med växtnäring som utvinns från matavfall.

 

Brinova
Brinova har ena benet i samtiden och det andra i framtiden. Brinova utvecklar och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.

Castellum
Satsningen på en stadsmässa baserad på innovation och hållbar stadsutveckling stämmer väl med Castellums ambitioner. Castellum har möjlighet att driva, experimentera och vara modig i utvecklingsfrågor. Vi kan på detta sätt vara med och visa upp och även utforska framtidens lösningar för livet i staden.

Clarion Hotels
Nordic Choice Hotels share a tradition and a culture of doing more than is expected – for our guests, our colleagues, the community and the environment. We call this WeCare and Clarion Hotels in Helsingborg are proud being a part of it.

Cleantech Scandinavia

Consid
Vi är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Vi arbetar både med tekniken och hur våra kunder ska tjäna pengar på den, och ser till att våra kunder blir bäst i världen på det de gör genom att ta vara på den digitala världens möjligheter.

FundedByMe
FundedByMe erbjuder en plattform för finansieringsstöd genom så kallad equity crowdfunding för diverse startups och tillväxtbolag runt om i världen. FundedByMe är EU:s största crowdfunding-portal och har hittills samlat in pengar till fler än 650 bolag och över 1000 projekt.

Hotel Duxiana
Vi är Helsingborgs första hotell med solpaneler för tillverkning av egen el. Luftkvaliteten mäter vi i samarbete med Lindab Innovation Hub. Klimat är alltid i fokus hos oss

HETCH
HETCH tillhandahåller ett ekosystem för ökad innovation och tillväxt. Tillsammans med etablerade bolag, snabbväxande techbolag, startups skapar vi rätt förutsättningar och community för att bli framgångsrika aktörer.

EC Solutions
EC Solutions, där EC står för Experto Crede, vilket betyder ”Lita på erfarenheten”, ”lita på experterna” stöder utvecklande företag med experttjänster inom mjuk- och hårdvaruutveckling, projektledning samt åtagande och leverans av helhetsuppdrag.

FORSEA
Färjelinjen som får människor att mötas och regionen att blomstra. Genom satsningen på batteridrivna färjor blir den blå vägen också den grönaste.

Helsingborgs Lasarett
Ett akutsjukhus i förändring. Vi bygger om och satsar på digitala lösningar och nya arbetssätt för framtidens sjukvård, med våra patienters behov och upplevelse i fokus.

3Hus
Vi skapar framtidens hus för bättre liv. Med stort personligt engagemang och korta beslutsvägar vågar vi tänka utanför boxen för att hitta effektiva sätt att utveckla smarta, funktionella hem och arbetsplatser designade för människan.

IBM
IBM är ett AI- och molnplattformsföretag som arbetar med digital transformation. Med branschkompetens, innovativ teknik och förtroende hjälper vi våra kunder bygga smartare organisationer

ICA Fastigheter
ICA Fastigheter är ett av Nordens största fastighetsbolag inom detaljhandel. Varje dag välkomnar vi en stor del av Sveriges befolkning till våra butiker och online. Tillsammans utvecklar vi pulserande platser för en bra morgondag.

IKEA
Mycket har hänt sedan Ingvar Kamprad grundade IKEA 1943. IKEA är idag världens största heminredningsföretag som skapar en bättre vardag för de många människorna.

Johnson & Johnson

Lindab
Lindab är drivande i utvecklingen mot hållbart byggande och bättre inneklimat. Vi agerar i dialog med kunder och slutanvändare.

Lunds universitet
Vår kunskap ska komma samhället till nytta. Ett sätt är innovation – när forskningen leder till nya arbetssätt, metoder, processer, tjänster och produkter som skapar värde.

Microsoft
Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molntjänster, programvara och datorer. I Sverige är vi cirka 600 medarbetare som jobbar för att skapa nya möjligheter för individen, företag och samhället för att bidra till ett Sverige i världsklass via digitalisering.

Midroc
Midroc skapar platser för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv.

Navet
Navet har sedan 1989 skapat lönsamhet för sina kunder i förändringsprocesser inom fyra affärsområden: Corporate finance, Ekonomistyrning, Affärssystem och Analytics.

NCC
NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.

Nestlé

Nestlé är världens största mat och dryckföretag med globala varumärken som Nespresso och Kitkat och lokala ikoner som Zoégas, Hälsans kök och Resorb. Nestlé är ett ”Creating shared value” företag. Vi tror att för att förbli framgångsrika på sikt måste vi skapa ett ökat värde för både aktieägarna och samhället. Zoégas fabriken är redan idag koldioxidneutral och har inget avfall till deponi från produktionen.

Nowaste
Nowaste är ett värderingsstyrt företag inom logistik branschen som utöver tredjepartslogistik också arbetar med smarta lösningar för obevakade leveranser.

OPSI
The Observatory for Public Sector Innovation (OPSI) is a flagship initiative of the OECD to support and advice governments in making the most of innovative approaches to transform the public sector.
The City of Helsingborg has been appointed the anticipatory showcase on the city level for OECD-OPSI.

PEAB
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Punktumgruppen
Stadens största privata ägare av förskolefastigheter. Vi skapar framtidens förskolor med fokus på miljö, trygghet och pedagogik.

Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar och förvaltar hållbara, smarta och moderna bostäder.

RISE
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Rotary
Rotary är ett politiskt och religiöst oberoende världsomfattande nätverk med 1,2 miljoner medlemmar som gör humanitära insatser. I Helsingborg och Höganäs finns 10 klubbar som samverkar och arbetar med såväl lokala, som internationella projekt vilket kommer att bli en del av Rotarys bidrag till H22.

SAS
SAS is the leader in analytics. Through innovative software and services, SAS empowers and inspires customers around the world to transform data into intelligence. SAS gives you THE POWER TO KNOW

SEB
The world has common challenges and as a bank we aim to be part of the solution. We have a strong ambition to contribute to sustainable development and are committed to our long-term relations with our customers.

Serneke

Scandic
Everyday thousands of stories take place at our hotels. Somebody meets their best friend. Somebody holds the business meeting of her life, while another person gets the phone call he will never forget. When you stay at our hotel, or book a meeting – you can count on making a sustainable choice.

Sopact
Sopact är en innovationsfrämjande verksamhet vid Lunds universitet som katalyserar idéer som tar tillvara på samhällets potential.

Sundprojekt
Sundprojekt utvecklar och bygger bostäder som kombinerar nytänkande, hållbarhet och hög byggkvalitet på några av Öresundsregionens mest attraktiva lägen

Superlab
Superlab ett experimentellt designlaboratorium med ett starkt syfte, att förändra framtidens arbetsmiljö

Sustainable Business Hub
Sustainable Business Hub är ett medlemsnätverk som passionerat arbetar för att forma morgondagens hållbara samhällen.

Sweco
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten.

Telenor
Smarta byggnader, smarta städer, smarta fordon och smart energi. Telenor erbjuder många lösningar inom IoT. Telenor hjälper till att utforma, införa och driva IoT-lösningar som förbättrar eller helt förvandlar din verksamhet.

TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång.

Tyréns
Allt vi gör idag påverkar vår morgondag. På Tyréns jobbar vi med samhällsbyggnad med målet att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. För framtiden spelar roll.

Univrses
Univrses is a 3D Computer Vision and Machine Learning company developing a game-changing platform called 3DAI City. Univrses aims to digitise dynamic infrastructures of cities through cameras equipped on fleets of vehicles leveraging cutting edge machine learning and computer vision algorithms. We are deploying camera units on public vehicles operating in the city. The images are processed by our proprietary algorithms to derive meaningful data relevant to the successful functioning of the city.

Veidekke
Veidekke Eiendom etablerades i Sverige år 2000 och vi har byggt mer än 6 000 bostäder sedan start. Vi bygger i allt ifrån trä till betong och strävar efter att förverkliga våra kunders bostadsdrömmar.

Väla

Wilhborgs
Wihlborgs är det ledande kommersiella fastighetsbolaget i Öresundsregionen. Vi arbetar aktivt för en långsiktigt hållbar utveckling av företaget och regionen

WSP
WSP verkar för hållbar stads- och samhällsutveckling. Med global kompetens och lokal kännedom vill vi framtidssäkra Helsingborg tillsammans med er.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer om H22, hur arbetet
fortskrider och hur du kan vara en del i utveckling?
Registrera dig då för vårt nyhetsbrev nedan