dot_big

FRAMTIDEN BÖRJAR HÄR

Sommaren 2022 skrivs det historia när Helsingborg tar sin stolta tradition av stadsmässor till nästa nivå. Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in hela världen till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar! I hela 35 dagar förvandlas Helsingborg till en plattform för världens ledande visionärer, drömmare, entreprenörer, eldsjälar och förändringsledare.

H22 City Expo erbjuder något för alla smaker. Kom hit och upplev, våga, testa, utveckla, njut!

TIME REMANING

00

dagar


00

timmar


00

minuter


00

sekunder


HUVUDTEMAN

OPEN UP FOR
CIRCULARITY

I Oceanhamnen får du uppleva en helt ny stadsdel med nya fantastiska vyer över sundet. Stadsdelen för tankarna till en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet smälter samman. Men det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till, utan att tulla på livskvaliteten. Genom ett världsunikt system att hantera vatten och matavfallavfall i området är de som bor och arbetar i Oceanhamnen miljökämpar redan när de flyttar in.

Under H22 City Expo kommer Oceanhamnen kläs i havsblå skrud och vattenelementet kommer vara ständigt närvarande. Fascineras av de små underverken under havsytan genom den marina parken, upplev ett hypermodernt cirkulärt avloppssystem i världsklass, låt barnen leka och skapa med vatten eller prova på nya vattensporter. Den kustnära staden Helsingborg kommer visa sig från sin bästa sida!

OPEN UP FOR
CO-CREATION

Bostadsområdet Drottninghög, drygt tre kilometer från city, är under förvandling. Från att ha varit ett i mängden av många miljonprogramsområden, sker nu ett förändringsarbete genom kreativa samarbeten, tillsammans med områdets invånare. Upplev stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande boendekoncept och miljövänliga transportlösningar!

Se exempel på social innovation, hållbar social utveckling och följ Drottninghögs utvecklingsresa som har sin kärna i inkludering, dialog och engagemang med hjälp av eldsjälar i området. Drottninghög kommer öppna upp för nya möten och låta dig komma nära människorna bakom innovationerna, maten och musiken.

OPEN UP FOR
QUALITY OF LIFE

En grön oas som andas historiens vingslag,  mitt  i centrum och med hisnande utsikt över staden och havet. Vad kan väl vara en bättre plats att prata livskvalitet för människa och planet? Där, i skuggan av medeltidsborgen Kärnan,  är Slottshagen en av Helsingborgs mest sevärda platser.

Under H22 City Expo är detta platsen där vi öppnar upp för livskvalitet. Det handlar om balansen mellan arbete och fritid, staden och landet, vila och rörelse. Utforska spännande utomhusaktiviteter, och upplev hur hälsa och hållbarhet hänger ihop. Via de inbjudande terasstrapporna är det bara en kort promenad till konferenser, matupplevelser, evenemang och kultur. En hållbar stad behöver platser som finns till för människan och planetens välmående – välkommen till Slottshagen!

OPEN UP
FOR THE WORLD

Cityområdet blir en portal för besökare från hela världen och ett nav för möjligheter. Det är ”här det händer” och platsen för konferenser och stora evenemang. Cityområdet kommer myllra av aktiviteter, smaker och dofter från världens mat och en scen för livsglädje, hackatons, förflyttningar och nya relationer.

Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att tillsammans utforska livet i morgondagens städer. Det handlar om vidgade vyer, nytänkande samarbete och lokala lösningar på globala utmaningar.

UPPLEVELSER

H22_Innovation

INNOVATIONER

Meeting_500x500px

MÖTEN OCH
KONFERENSER

H22_Food

MAT OCH DRYCK

H22_Underhallning_2

UNDERHÅLLNING

H22_Family_Fun

FAMILJEAKTIVITETER

H22_Hackathons

HACKATONS

AGENDA
2030

FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling är en gemensam bild av var vi som planet behöver fokusera våra insatser. Städer måste vi bli en del av lösningen, snarare än en del av problemet. Genom H22 City Expo skapar vi en plattform för innovation och samarbete över gränser – en plattform för handling och lokala lösningar på de globala utmaningarna som avgör hur framtiden formas. Vi vill ha en stad med hög livskvalitet, som är både smart och hållbar. Dessa utmaningar är våra och tiden att agera är nu.

Läs mer om utmaningarna vi står inför och stadens pågående initiativ:

Trodde du det här var allt?  Framåt hösten lanseras en helt egen sida på webben för H22 City Expo, med program och all information du kan tänkas behöva när du planerar in dina besök. Tills dess växer denna sida med information under arbetets gång – se det som ett smakprov på vad som komma skall!

Svenska
  • Svenska
  • Engelska